Wed 7.7. at 14.00
Duration n. 1,5 h
 • Free Entry
Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Avajaisseminaari: Muotoilun vastuulliset ulottuvuudet

Free entry

 

Avaa lähetys erilliseen ikkunaan ja lähetä kysymys/kommentti keskusteluun chatissa:

https://live.virtualeventstudio.fi/jklkesa-avajaisseminaari

Voit osallistua keskusteluun myös Twitterissä hashtageilla #ympäristökesä ja #jyväskylänkesä

Muotoilun vastuulliset ulottuvuudet

Uudet materiaali-innovaatiot, teknologiakehitys sekä vastuullisuuden välttämättömyys ovat nousseet keskeiseen rooliin niin muotoilun kentällä kuin perusteollisuuden kabineteissa uutta tulevaisuutta rakennettaessa. Kiertotalous on tullut jäädäkseen yritysten strategiseen ajatteluun sekä kuluttajien arkeen. Elämme merkittävän muutoksen ajassa, jossa perinteiset toimialat syntyvät uudelleen, yksittäisillä, henkilökohtaisilla päätöksillä on merkitystä. Valta ja vastuu on laajalla kentällä ja toimialat kohtaavat aivan uudessa dynamiikassa. Glasshouse Helsingin toimitusjohtaja Mirkku Kullbergin johdolla muotoilun tulevaisuudesta keskustelevat eturivin muotoilun ja vastuullisuuden ammattilaiset.

Seminaarin puhujavieraiksi saapuvat Aalto-yliopiston strategisen muotoilun professori Anna Valtonen, Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari ja Spinnovan liiketoiminnan kehitysjohtaja Pia Qvintus.

Ohjelma

 

Tervetuloa
Keijo Hämäläinen, rehtori, Jyväskylän yliopisto

 

Tilaisuuden moderaattori:

Mirkku Kullberg, toimitusjohtaja, Glasshouse Helsinki Oy

 

Keskustelijat:
Marko Ahtisaari, taiteellinen johtaja, Helsingin juhlaviikot

Anna Valtonen, dekaani, Aalto-yliopisto, taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Pia Qvintus, liiketoimintajohtaja, Spinnova Oy

 

Tilaisuuden päätös
Timo Koivisto, kaupunginjohtaja, Jyväskylän kaupunki

 

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän yliopisto ja Keskisuomalainen Oyj.

Ovet tilaisuuteen avataan kello 13:40. Tilaisuus toteutetaan myös avoimena striiminä, johon pääset ennen tapahtumaa ja sen aikana tämän sivun kautta.

Kuva: Janne Lehtinen 

 

Puhujavieraat

 

 • Mirkku Kullberg

  Mirkku Kullberg on suomalainen yritysjohtaja, joka toimii nykyisin Glasshouse Helsingin toimitusjohtajana. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Artekin ja Turkisliike Grünsteinin toimitusjohtajana, Nanson brändijohtajana sekä Artekin vuonna 2013 ostaneen sveitsiläisen Vitran kuluttajaliiketoiminnan johtajana. Vuoden 2016 alusta kesään 2018 hän toimi hotelliketju Kämp Groupin markkinointijohtajana.

 • Anna Valtonen

  Anna Valtonen on strategisen muotoilun professori Aalto-yliopistossa. Hänen erikoisalansa on muotoilun ja luovien käytäntöjen hyödyntäminen organisaatioissa. Työssään hän on tutkinut muutosta ja eri alojen yhteistyötä monimutkaisissa organisaatioissa ja myös käytännössä johtanut useita organisaatiouudistuksia. Valtosella on laaja kokemus muutosjohtamisesta sekä teollisuudessa (muotoilun, loppukäyttäjäymmärryksen ja liiketoiminnan uudistamisen alueilla) että yliopistomaailmassa (tutkijana, professorina, dekaanina, vararehtorina ja rehtorina, mm. Aalto-yliopistossa, Ruotsissa Uumajan muotoiluyliopistossa ja ESSEC Business Schoolissa Ranskassa). Hän on myös aktiivisesti mukana luovien käytäntöjen kehittämisessä yritysten hallituksissa ja ohjausryhmissä Suomessa ja EU:ssa. Tällä hetkellä hän on Designmuseon hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsen Vitec Software Group AB:ssa ja Kalevala Korussa.

 • Marko Ahtisaari

  “I am an entrepreneur, designer and musician. I’m in the band Construction which you should definitely listen to.

  I’m currently Artistic Director of the Helsinki Festival the largest multi-arts festival in the Nordics held annually from late August into September.

  Previously I was CEO and co-founder of The Sync Project (acquired by Bose) and a Director’s Fellow at the MIT Media Lab.

  From 2009 to 2013 I was head of product design at Nokia, responsible for hardware, user experience and packaging design. The work of the Nokia design team includes the award-winning N9. I left Nokia to be an entrepreneur again.

  Both directly and through early stage funds I’ve invested in Ōura, Formlabs, and Pelago among others. I’m also an advisor to Kano and on the Advisory Committee of WITNESS.

  Previously, I was CEO and Co-founder of Dopplr (acquired by Nokia) and part of the team at Blyk, the free ad-funded mobile network. I’ve held board positions in Artek and F-Secure, and have served on the jury of the Prix Ars Electronica and the DA&D Awards.”

 • Pia Qvintus

  Pia Qvintus toimii Spinnovan liiketoiminnan kehitysjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt pitkään kuitupohjaisten materiaalien kehityksen vetäjänä VTT:llä sekä Finprossa ja Business Finlandissa biotalousalan yritysten kansainvälistämisohjelman vetäjänä. Koulutukseltaan Qvintus on kemiantekniikan diplomi-insinööri.