Wed 7.7.Fri 9.7. at 09.00
  • Performative art

Bouffon-kurssi

Kurssimaksu 140 €

 

Kun suoalueelle karkotettu pohjasakka päästetään valloilleen, niin mikään ei ole pyhää vaan luvassa on silkkaa pilkkaa ja parodiaa!

Kurssilla tutustutaan bouffonin perusteisiin. Bouffon on teatterin ja klovnerian erityislaji, jossa groteskit hahmot ruotivat rohkeasti kaikkia elämänalueita tai vaikkapa yhteiskunnallisia epäkohtia. Bouffonille tyypillistä on esiintyjän vahva fyysinen ilmaisu ja epämuodostunut vartalo. Fyysisen ilmaisun lisäksi myös tekstin (joko valmiin tai improvisoidun) rytmittäminen ja moninainen äänenkäyttö kuuluvat asiaan. Leikkiin ja improvisaatioon heittäytyminen ja parodiasta nauttiminen ovat myös tärkeä osa bouffonilmaisua. Kurssilla harjoitellaan myös välitöntä yleisökontaktia ja yleisön kuuntelemista.

Kurssin vetäjä Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja, opettaja ja esiintyjä. Bouffonia hän on opiskellut alan mestarin Philippe Gaulierin koulussa Ranskassa.

Kurssi on tarkoitettu teatterin ja muiden esittävän taiteiden ammattilaisille ja harrastajille. Laji on melko haastava, mutta myös ensikertalaiset ovat tervetulleita mukaan!

 

Kurssi järjestetään ke–pe 7.–9.7.2021 klo 9–12 ja 13–16. Tarkka kurssipaikka ilmoitetaan kutsukirjeessä.
Kurssimaksu 140 €
Kurssi on osa Jyväskylän Kesäyliopiston koulutustarjontaa. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Jyväskylän Kesäyliopiston verkkosivuilla.