Wed 7.7.Tue 13.7.
  • Exhibitions
Suomen käsityön museo, Jyväskylä

Suomen käsityön museon näyttelyt

Ti–su 11–18
Liput 8/6/4 €

Jyväskylän Kesän kävijät pääsevät Suomen käsityön museon, Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen museon näyttelyihin veloituksetta festivaaliviikon ajan  7.–13.7. Edun saat näyttämällä museon lipunmyynnissä Jyväskylän Kesän pääsylippua tai kuvaa festivaalista.

 

Design Eija Rasinmäki – Käsinkudottu elämä

29.4.–29.8.

Tekstiilitaiteilija Eija Rasinmäen näyttävää 50-vuotista uraa peilaava näyttely tuo Suomen käsityön museoon Rasinmäen tunnetut taidetekstiilit ja -matot. Rasinmäen tunnistettavat taidematot ovat olleet monessa suomalaisessa kodissa arvostetulla paikalla ja pitkään rakastettuja.

Näyttelyssä käsitellään Rasinmäen laajaa tuotantoa: kutomisen vaiheita, luovuuden henkeä sekä mattoja eri aikakausilta. Eija Rasinmäki on tunnettu laajasta suomalaiselle taideteollisuudelle tekemästään työstä, jonka seurauksena räsymatosta tuli kodin design-tuote. Hänen tunnistettava tyylinsä on luonut uusia raameja suomalaiselle räsymattoperinteelle ja matolle kodin taidetekstiilinä. Samalla hän on rikkonut aikansa lasikattoja, luoden yksinhuoltajaäitinä tyhjästä oman menestyvän yrityksen ja taiteilijauran.

 

Puu sisustuksessa

22.5.–29.8. Aulagalleriassa

Näyttely esittelee Pro Puu ry:n projektin kautta luotuja uudenlaisia, moderneja ja ammattitaidolla suunniteltuja sekä valmistettuja sisustusratkaisuja, jotka ovat syntyneet eri tekniikoita ja puumateriaaleja hyödyntäen. Näyttely on esillä Aulagalleriassa 22.5.–29.8.2021. Mukana on 11 muotoilijaa tai taiteilijaa.

Osaavien suunnittelijoiden ja valmistajien käsissä syntyneiden tuotteiden ja teosten on haluttu vaikuttavan positiivisesti julkisten tilojen taidehankintoihin ja madaltavan kynnystä ottaa käyttöön valmiiksi tuotteistettuja, puuhun ja taiteeseen suuntautuneita sisustusratkaisuja. Teoksissa ja tuotteissa on kiinnitetty huomiota useisiin eri kriteereihin: visuaalisuuteen, modulaarisuuteen, skaalattavuuteen, tuotteistettavuuteen ja akustisiin ominaisuuksiin, valoon sekä kestävään tuotantoon.