to 8.7. klo 10.00
Kesto n. 3h
  • Puheohjelma
  • Vapaa pääsy
Helena-sali, Ruusupuisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylä

Donitsitaloustyöpaja  

Vapaa pääsy

 

Avaa lähetys erilliseen ikkunaan ja lähetä kysymys/kommentti chatissa:

https://live.virtualeventstudio.fi/jklkesa-donitsitaloustyopaja

Voit osallistua keskusteluun myös Twitterissä hashtageilla #ympäristökesä ja #jyväskylänkesä

 

Miten Jyväskylän talous voisi mahdollistaa ihmisten hyvinvoinnin ja pysyä samalla planeetan kantokyvyn rajoissa? Tervetuloa ideoimaan ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden yhdistävän donitsitalouden soveltamista paikallisesti!

Donitsitalous on talousmalli, jossa tavoitellaan kasvun sijaan ekologista ja sosiaalista kestävyyttä. Donitsi muodostuu kahdesta sisäkkäisestä ympyrästä, joista sisimmäinen kuvaa sosiaalista kestävyyttä ja ulkoinen planetaarisia rajoja. Ympyröiden väliin jää ihmiskunnan turvallinen ja oikeudenmukainen tila, johon taloudessa tulisi pyrkiä.

Työpajan alustuksena kuullaan donitsitalousmallin kehittäjän Kate Raworthin keynote-puheenvuoro. Raworthin osuuden kieli on englanti, jonka jälkeen työpajaa jatketaan suomeksi. Kate Raworthin osuutta voi seurata myös verkossa Jyväskylän Kesän verkkosivuilla.

Ilmoittautuminen työpajaan on avattu. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Voit osallistua työpajaan joko paikan päällä tai etäyhteyksin. Lähetämme Teams-linkin ennakkoon ilmoittautuneille erikseen.

 

  • Kate Raworth

    Kate Raworth on isobritannialainen taloustieteilijä ja sosiaalisiin ja planetaarisiin rajoihin perustuvan donitsitalousmallin kehittäjä. Hän on kirjoittanut maailmanlaajuisen bestsellerin Donitsitaloustiede – Seitsemän tapaa ajatella kuin 2000-luvun taloustieteilijä. Raworth opettaa ympäristönmuutoksen ja johtamisen maisteriohjelmassa Oxfordin yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt mm. kehitysyhteistyön parissa Sansibarilla, kirjoittanut YK:n inhimillisen kehityksen raporttia New Yorkissa sekä toiminut Oxfordin yliopistossa tutkijana.