su 11.7. klo 13.00
su 11.7. klo 16.00
  • Esittävät taiteet
  • Vapaa pääsy
Kauppakeskus Forum, 2. kerros, Jyväskylä

I K I | METSÄ

Vapaa pääsy

Kuunnelmaa seurataan omalla mobiililaitteella. Ota siis mukaan älypuhelin sekä kuulokkeet!

 

Veli Lehtovaara ja esiintyjät (koreografia), Erik Eriksson (SE), Kevin Fay (US), Elias Girod, Inga Huld Hákonardóttir (IS), Anni Koskinen, Sofia Simola, Veli Lehtovaara (tanssi), Jani Hietanen (äänisuunnittelu), Piia Rinne (pukusuunnittelu), Riitta Nykänen (opas ja kertojaääni), SpaceTimeLove yhteistyössä Arts Management Helsinki (tuotanto)

 

I K I | METSÄ on koreografinen esitys ja kuunnelma luonnontilaisten metsien katoavasta monimuotoisuudesta ja ajallisuudesta.

Metsätalouden tehokkuuden jäljiltä Suomen vuosituhansia vanhoista aarniometsistä on jäljellä pirstaleita ja vain muutama suurempi yhtenäinen alue. Metsien ajallinen syvyys on kaadettu, ja samalla lajien monimuotoisuus on katoamassa. Teos kutsuu yleisöä kuvittelemaan ikimetsän läsnäolon kauppakeskukseen. Esityksessä kaupunki- ja luonnontila risteävät ja asettavat kysymyksen ihmisen suhteesta ympäristöön ja erityisesti metsään.

Kansainvälinen taiteilijaryhmä on työskennellyt Hyrynsalmen ja Puolangan ikimetsissä vuosina 2019–21. Oppaana on toiminut ympäristökasvattaja Riitta Nykänen.