pe 9.7. klo 17.00
  • Musiikki
Taulumäen kirkko, Jyväskylä

Jyväskylä Sinfonia: Tango del Ángel – Astor Piazzolla 100 v

Loppuunmyyty

Liput 48/44/28 € | Kesto n. 60 min

 

Henrik Sandås (bandoneon, sovitukset), Emilia Hoving (kapellimestari)

”Minulla on unelma: että musiikkiani kuultaisi vielä vuonna 2021. Ja vielä vuonna 3000. Toisinaan olen siitä vakuuttunut, koska musiikkini on ainakin valtavirrasta poikkeavaa. Vuonna 1955 yksi tango kuoli ja toinen syntyi. Yhtyeeni Octeto Buenos Aires lukee uuden tangon syntymätodistuksessa.”

–Astor Piazzolla (1921–1992)

 

Astor Piazzollan satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Jyväskylä Sinfonia ja Henrik Sandås sukeltavat kapellimestari Emilia Hovingin johdolla syvälle ikonisen argentiinalaisen säveltäjän ja bandoneonistin sielunmaisemaan. Ohjelmassa on Sandåsin sinfonisia sovituksia mm. Piazzolan enkeli- ja paholaissarjoista.

Piazzolla kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui tango nuevoksi, uudeksi tangoksi. Se on taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia musiikkityylejä. Surumielinen bandoneon ja lyyrinen viulu kertovat tarinoita taianomaisesta maailmasta Buenos Airesin unohdetuissa tangokortteleissa – tarinoita ilosta, surusta, rakkaudesta, menetyksestä ja yksinäisyydestä.

Lipuntarkastus konserttiin alkaa kello 16. Ovet saliin avataan kello 16.30.